Rondetafelgesprekken tijdens Promotiedagen Noord Nederland

Nieuws | 1 oktober 2014

Graag nodigen wij u van harte uit voor een rondetafelgesprek met leden van het Innovatiecluster over de uitdagingen rondom de ontwikkeling van nieuwe producten. De gesprekken vinden plaats op 4 en 5 november van 15.00 uur tot 16.30 uur Martiniplaza Groningen tijdens de Promotiedagen Noord Nederland.

Het ontwikkelen van producten is complex. Het cluster van 11 innovatieve High Tech bedrijven, Innovatiecluster Drachten, weet dat. Graag willen zij hun kennis delen met anderen, maar ook leren van anderen. Vanuit het Innovatiecluster Drachten willen zij u de unieke kans geven om in een besloten rondetafelgesprek van gedachten te wisselen met ICD leden. Het thema op 4 november is “Is innovatie het managen van toeval?” Innovatie is het managen van de kans op toeval. Echte innovaties, kun je die afdwingen? Of kun je de condities afdwingen waarbinnen innovatie een veel grotere kans heeft? Bekende voorbeelden zoals 3M geeltjes en Viagra onderschrijven de stelling dat echte innovaties bij toeval ontstaan. Of toch niet….

Op 5 november is het thema “Open innovatie is altijd half open en half gesloten”. Open innovatie is een vaak gebruikte term. Echte open innovatie gaat vaak over open source innovatie. Een goed voorbeeld is de in Emmen ontwikkelde Bluetooth technologie. Veel vaker zijn er consortia waarbinnen, op basis van aanvullende competenties, wordt samengewerkt. Dus binnen het consortium open, daarbuiten gesloten. U gaat hierover in gesprek met een selecte groep geïnteresseerden en uw gespreksleider is een deelnemer van het Innovatiecluster.

Wilt u deelnemen?  

U kunt inschrijven tot 16 oktober. Er is beperkt plaats bij de gesprekken, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en nadere informatie. Natuurlijk kunt u ook op de beurs een bezoek brengen aan het innovatiecluster op standnummer 6195. (of de presentatie bijwonen op het Innovatie arena)

Schrijft u nu direct in door op de onderstaande knop te klikken.