Scholenronde Uitvinderswedstrijd 2017 van start

Nieuws | 12 december 2016

Techniek en kunst gaat prima samen. Dat heeft de vorige editie van de Uitvinderswedstrijd wel bewezen. In de vijfde én jubileumeditie van de Uitvinderswedstrijd in 2017 is het opnieuw de uitdaging voor technische HBO/WO studenten. Hogescholen en universiteiten in Noord- en Oost-Nederland maken zich vanaf morgen op voor dit jaarlijkse event. Dan start onze kick-offtour langs de opleidingen.

Robotic artist

Dit keer luidt de opdracht: ontwerp en bouw een ‘Robotic artist’ die, gestuurd door een app, een 3D-kunstwerk maakt van zelf te kiezen materialen. Het 3D-kunstwerk moet tastbaar en blijvend zijn. De prijzenpot is met zes duizend rijk gevuld. Daarnaast worden de kunstwerken geveild en is de opbrengst voor de studenten. Uiteraard krijgen de mooiste kunstwerken een ereplaats in het ICD-Shared Facility Center in Drachten.

Publieksevent

Op 14 juni is Schouwburg De Lawei in Drachten voor één dag het centrum waar technische high potentials hun uitvinding aan de wereld tonen. En iedereen die hierbij wil zijn is van harte welkom! Een deskundige jury beoordeeld de presentaties en live demonstraties. Hogescholen en universiteiten presenteren zich. 

Meer weten?

Meer weten over de opdracht, de wedstrijd zélf en de organisatie? Of wil je dat je school meedoet? Lees alles over deze jubileumeditie van de Uitvinderswedstrijd 2017.