Studenten winnen Prestigieuze Sibbele Oosterhaven Innovatie Award

Nieuws | 24 juli 2023

Studenten NHL Stenden hogeschool Presenteren met Trots hun Robotfuture Onderzoeken en Winnen Prestigieuze Sibbele Oosterhaven Innovatie Award.

Img 2686

Op vrijdag 14 juli was het een bijzondere dag voor de studenten van de tweede lichting van de opleiding Associate degree (Ad) Industriële Automatisering en Robotica van NHL Stenden hogeschool. Zij presenteerden vol trots hun onderzoeken tijdens een postermarkt in het SKILL-gebouw in Drachten. Een jaar lang hebben zij zich verdiept in robotica en automatisering, en nu was het moment daar om hun bevindingen te delen.

De sfeer op de postermarkt was energiek en vol creativiteit. De studenten lieten zien wat zij hadden ontdekt en bedacht op het gebied van technische verbeteringen en innovaties bij hun werkgevers. Bedrijfsbegeleiders, docenten en medestudenten waren aanwezig om de presentaties bij te wonen en feedback te geven.

Het hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de Sibbele Oosterhaven Innovatie Award. Deze prestigieuze prijs werd gewonnen door Sander Witte, die met succes een opdracht had uitgevoerd voor Cramm Yachting systems. Zijn toepassing van predictive maintenance op de kranen die bij Cramm worden ontwikkeld en geleverd, werd als zeer innovatief en waardevol erkend.

De opleiding Associate degree (Ad) Industriële Automatisering en Robotica van NHL Stenden hogeschool in, samenwerking met Innovatiecluster Drachten (ICD) en bedrijven in Noord-Nederland, biedt studenten de kans om zich te specialiseren in de opkomende technologieën in de industrie. De wereld van robotica en automatisering ontwikkelt zich razendsnel, en deze studenten staan aan de voorhoede van deze spannende ontwikkelingen.

De toekomstige werkomgeving wordt gekenmerkt door een harmonieuze samenwerking tussen mens en robot. Robots nemen saaie, gevaarlijke en tijdrovende taken over, terwijl menselijke werknemers zich kunnen concentreren op creatieve en strategische activiteiten. Dit partnerschap tussen mens en machine leidt tot verhoogde efficiëntie en productiviteit in de industrie. Industriële automatiseerders en robotica-experts spelen hierbij een cruciale rol, omdat zij de brug slaan tussen mens en robot.

Ook duurzaamheid is een belangrijk aspect van de Robotfuture. In een wereld waar milieukwesties steeds prominenter worden, is het essentieel om duurzame productieprocessen te implementeren. Robots kunnen hierin een sleutelrol spelen. Als student van deze opleiding kun je bijdragen aan het ontwerpen en implementeren van efficiëntere en groenere productieprocessen, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verminderd.

Kortom deze opleiding biedt eindeloze mogelijkheden en uitdagingen voor studenten met passie voor technologie en innovatie. De Robotfuture is een spannend en veelbelovend terrein waarin ook jij een rol kunt spelen in het vormgeven van de toekomst van de industrie.

Het succes van deze opleiding is mede te danken aan Sibbele Oosterhaven, de kwartiermaker van deze unieke mogelijkheid. Zijn visie en inzet hebben ervoor gezorgd dat deze opleiding tot stand is gekomen. Daarom is de award naar hem vernoemd om zijn bijdrage te eren en te erkennen.

Ontdek de wereld van robotica en automatisering en zet samen met ons de volgende stap in de Robotfuture!

Heb je interesse in de opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica? 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van NHL Stenden hogeschool of neem contact op met Jolien Drent, studiecoach Associate degree Industriële Automatisering & Robotica, of Ruud Pesch, ambassadeur van NHL Stenden hogeschool.

Website: opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica

Contactgegevens:

– Jolien Drent – studiecoach Associate degree Industriële Automatisering & Robotica: jolien.drent@NHLStenden.com

– Ruud Pesch – Ambassadeur NHL Stenden hogeschool: Ruud.pesch@NHLStenden.com