Succesvolle eerste High Tech Safari

Nieuws | 24 maart 2016

Woensdag 23 maart beleefden studenten van de technische universiteiten Twente en Eindhoven de eerste High Tech Safari. De studenten zijn door Innovatiecluster Drachten tijdens de Bedrijvendagen Twente en Wervingsdagen TU Eindhoven begin maart uitgenodigd om naar Drachten te komen. Niet alleen om met eigen ogen te kunnen zien welke carierrekansen er in de high tech industrie in Noord-Nederland zijn, maar ook om de modernste high tech zélf te beleven. Een speurtocht naar de Big 5 van de high tech.

Gezondheid

De studenten volgden een vol programma dat begon met een ontvangst en rondleiding bij BD, waar getoond werd hoe via slimme techniek de diagnosetijd voor bepaalde ziektes wordt teruggebracht van 4 dagen naar 1 dag. Bij Delta Instruments kregen de studenten een kijkje in het binnenste van een koe en hoe via moderne meetmethoden aan de hand van de melk bepaald kan worden hoe haar gezondheid is en dus de kwaliteit van de melk. 

Super

Tussen de bedrijven pendelde een oltimerbus de studenten heen en weer, die hen voor een lunch naar Neopost bracht. Daar hebben de studenten kennis gemaakt met de revolutionaire inpakmachine voor grote (internationale) webschops, die aankopen op maat verpakt. Een limousine bracht de studenten voor een bliksembezoek aan ZIUZ naar Gorrdeijk, waar ze met verbazing zagen hoe supergevoelige camera”s in het pikke donker tóch heldere videobeelden kunnen maken. 

Weer terug in Drachten kregen de studenten bij Norma te zien hoe met geavanceerde machines de mooiste, kleinste en nauwkeurigste onderdelen gemaakt worden van metaal tot kunststof. De High Tech Safari werd afgesloten met een rondleiding door de scheerapparatenfabriek van Philips.