Techniektoppers Eindhoven verrast door Noordelijke hightech

Nieuws | 24 juni 2019

Zeker 60 studenten van studievereniging Van der Waals van de TU Eindhoven volgden 17 juni een hightech safari. Ze ontmoeten niet alleen onze ‘big 5’ van de hightech, maar maakten ook voor het eerst kennis met de Noordelijke hightechindustrie.

Op uitnodiging van ons bedrijvencluster volgenden de studenten een programma langs NeoPost, BD, FMI, Philips, Ziuz en ASTRON, gericht op remote sensoring & big data, visualintelligence en ‘deep learning’. ,,Verrassend, dat zeker’’, reageert Ries Koolen na afloop. Hij is Commissaris Externe Betrekkingen van de Studievereniging voor Technische Natuurkunde. ,,We zijn zeer verrast door de diversiteit en het technisch hoogstaand niveau van alle bedrijven.’’ Dat onbekend onbemind maakt moge duidelijk zijn. ,,Daarom nodigen wij jaarlijks studieverenigingen uit om kennis te maken met onze bedrijven’’, vertelt ICD-programmamanager Joost Krebbekx. ,,Want je vindt de mooiste afstudeerprojecten en banen bij onze partners. Daar hoef je niet voor naar Eindhoven, Delft of Twente.’’

Hoogtechnologisch

Hoewel ze elk bedrijf erg interessant vinden, ligt volgens Koolen voor de meeste studenten het hoogtepunt bij Astron. ,,Het is gaaf om te zien dat een van de grootste radiotelescopen ter wereld in Nederland staat, net zoals het bedrijf dat deze (deels) ontworpen heeft.’’ Hij verzekert dat zonder deze dag de studenten nooit hadden geweten dat Nederland zo’n technologisch hoogstaand bedrijf kent. Koolen is ook te spreken over de afwisseling in het programma. ,,Hierdoor is er voor iedereen wat bij en dat is prettig. We kijken dan ook terug op een leuke en leerzame dag, die de lange reis uit Eindhoven dubbel en dwars waard is!”

Over SV van der Waals

SVTN J.D. van der Waals is de studievereniging voor alle studenten Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Opgericht in 1960 draagt ze de naam van de bekende Nederlandse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Johannes Diderik van der Waals. Met excursies, lezingen, symposia en een studiereis probeert zij om haar leden hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Uiteraard organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding. Een ander aspect van de activiteiten van Van der Waals is het onderhouden van contacten met het bedrijfsleven om haar leden de mogelijkheid te geven zich in een vroeg stadium en eenvoudig te oriënteren op de arbeidsmarkt.