Tiende deelnemer Innovatiecluster Drachten

Nieuws | 9 oktober 2014

Het Innovatiecluster Drachten heeft er sinds vrijdag weer een onderneming bij: Science & Technology Corporation of kortweg S&T. Dit bedrijf is sinds kort gevestigd in Visvliet (tussen Grijpskerk en Buitenpost), in hetzelfde pand als KXA Software Innovations. S&T helpt andere high tech bedrijven met het ontwikkelen van systemen en processen en betrouwbare software oplossingen. Het bedrijf begon in 2000 in Delft en heeft intussen ook een vestiging in Oslo.

Het Innovatie Cluster Drachten heeft nu 10 deelnemers: de bedrijven Neopost Technologies, BD Kiestra, Variass Medical systems, Irmato, Norma-IMS, SMST, Whisper Power, Delta Instruments, Philips CL Drachten, en nu dus ook S&T. De gemeente Smallingerland ondersteunt en faciliteert het Innovatiecluster met name op het gebied van communicatie. De deelnemers aan het Innovatie Cluster zijn bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling, productie en verkoop van high tech producten. Ze hebben gezamenlijk ruim 2700 medewerkers van wie 850 productontwikkelaars. Er wordt in Drachten jaarlijks meer dan €100 miljoen geïnvesteerd aan onderzoek en ontwikkeling.

De bedrijven werken samen om te kunnen blijven innoveren. Bijvoorbeeld maken ze gebruik van elkaars deskundigheid. Daarnaast zoeken de bedrijven de opleidingsinstituten op om gezamenlijk te kijken naar een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Algemeen directeur van S&T Erik Zoutman zette namens het bedrijf de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Kor Visscher deed dat namens Innovatiecluster Drachten.