Variass Innovation Centre is open

Nieuws | 18 april 2017

Volgens directeur en eigenaar van Variass Henk Smid verandert de high tech wereld waarin zijn bedrijf actief is sneller dan ooit. ,,Door continu actief te innoveren bewegen we volop mee met die veranderingen. Hierdoor transformeert Variass zich steeds meer naar een kennispartner binnen de maakindustrie. Om onze innovatiekracht te vergroten en te versnellen hebben wij onze expertise op het gebied van Future Involvement samengebracht in ons nieuwe Innovation Centre.” 

Studenten

Het centrum heeft een plek gekregen in het naastgelegen Bedrijvencentrum Liberne in Veendam. Hier wordt door een team van Variass en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, NHL, Hanzehogeschool, Friese Poort en Noorderpoort gewerkt aan het initiëren, ontwikkelen en implementeren van vernieuwende oplossingen.

Kennis delen

Ook worden de projecten welke vallen binnen Region of Smart Factory (voor het ontwikkelen van intelligente, connected en customized productieprocessen) en Innovatiecluster Drachten (onder andere collaberative robotics en reliability) ondergebracht. Om opgedane kennis te delen worden er jaarlijks white-papers uitgebracht en seminars/workshops georganiseerd.