Veel aanloop voor ICD bij Bedrijvendagen Twente

Nieuws | 16 februari 2018

Ons high tech bedrijvencluster raakt steeds beter bekend onder de studenten van Universiteit Twente. Dat merkten we tijdens de 34e editie van dit carrière-evenement. Volgens eigen zeggen het grootste in zijn soort van Nederland, met meer dan 170 bedrijven die zich twee dagen presenteren aan meer dan tweeduizend studenten. 

Noorden

Voor de derde keer presenteerde ons bedrijvencluster zich in Twente en met succes. Onder de aanloop naar onze stand veel studenten die ons gericht kwamen bezoeken. ,,Ik wil in het Noorden blijven werken, want mijn vriendin werkt daar ook”, vertelt een student technische natuurkunde. Hij was niet de enige. Een Russische techniekstudente uit Hoogeveen, met tijdelijk bijbaantje in de kaasindustrie, was verrast over het veelzijdige aanbod van hoog technologische bedrijven. ,,Ik was al bang dat ik zou moeten verhuizen naar het westen van Nederland om aan werk te kunnen komen, maar nu zie ik dat er prachtige bedrijven in Noord-Nederland zijn.” 

High tech safari

Ons verhaal doet goed de ronde op de technische universiteit. De afspraken met studievereniging electrotechniek E.T.S.V. Scintilla, voor een lunchlezing én high tech safari langs onze bedrijven, zijn nog maar net gemaakt of Technisch Natuurkundige Studievereniging Arago meldt zich voor ons speciale programma. ,,We horen positieve geluiden over jullie aanbod en willen graag de mogelijkheden voor onze studievereniging met jullie bespreken”, vertelt commissaris externe betrekkingen Michiel Nijmeijer. Friso van den Boom, commissaris enterne betrekkingen van E.T.S.V. Scintilla beaamt het mooie programma. ,,We zijn verrast door de veelzijdigheid van het programma en vinden het uniek dat we in één dag een werkbezoek kunnen afleggen aan voor ons zeer boeiende bedrijven.”

Waar andere bedrijven hun energie gebruiken voor grote presenties en mooie verhalen, probeert Innovatiecluster Drachten vooral via de inhoud studenten te boeien en te binden. ,,Vandaar dat wij geen marketingcampagnes voeren, maar de studenten gericht uitnodigen om bij onze bedrijven te komen kijken”, legt programmamanager Joost Krebbekx uit. ,,We merken dat studenten dit erg op prijs stellen en dat het aansluit bij hun behoefte. Voor een high tech safari, inclusief lunch en netwerkdiner, zijn ze wel te porren!”

Robot

Naast gerichte informatie over onze bedrijven en mogelijke banen, stage’s en afstudeermogelijkheden, gaat er altijd één student met mooi cadeuatje naar huis. Een Star Wars BB8 robotje. In ruil voor contactgegevens dingen de studenten mee naar deze gadget. Dit keer was Judith Tell de gelukkige!

Op 6 maart bouwen we onze stand op tijdens de Wervingsdagen van de Universiteit Eindhoven.