Smart Factory event

Activiteit

16-03-2023

Smart Factory event

 • 13:00 - 17:00
 • SKILL
 • Drachten

Volop informatie voor MKB bedrijven in de maakindustrie van Noord Nederland die de volgende stap willen zetten richting een Smart Factory.

Wegens groot succes is de aanmelding gesloten.


Het is voor MKB bedrijven in de maakindustrie noodzakelijk, maar bepaald niet eenvoudig, om de stap richting een Smart Factory te maken. De snelle ontwikkelingen op het gebied van productietechnologieën, het digitaliseren van productie processen, een groeiend tekort aan vakmensen  en het voortdurend moeten opleiden van medewerkers zorgen voor flinke uitdagingen. Genoeg redenen voor het organiseren van het Smart Factory Event waar bezoekers in korte tijd veel informatie kunnen krijgen om vervolgens zo hun eigen weg richting een Smart Factory beter te kunnen bepalen.

DOEL: het voor MKB bedrijven in de maakindustrie van Noord Nederland organiseren van een Smart Factory Event waar:

 • op een praktische manier uitleg wordt gegeven over het concept Smart Factory
 • in een aantal workshops diverse belangrijke aspecten van een Smart Factory worden toegelicht
 • diverse bedrijven uit het noorden van Nederland op de demonstrator-markt hun relevante producten en diensten tonen. 
 • diverse kennisinstellingen laten zien wat de mogelijkheden zijn op o.a. het gebied van opleidingen Smart Industry.

DOELGROEP: MKB bedrijven uit de maakindustrie in Noord-Nederland, waarbij we ons richten op productie- en operations managers, proces-engineers en andere functionarissen die bij de ontwikkeling naar een Smart Factory betrokken zijn.

WANNEER: 16 maart 2023

WAAR: het SKILL gebouw aan de Oliemolenstraat in Drachten

TIJD: van 13.00 – 17.00 uur


Programma

Het programma begint met een plenaire bijeenkomst waarin uitgebreid wordt ingegaan op het concept van een Smart Factory. Na afloop kan iedere deelnemer zijn of haar eigen programma samenstellen. Bezoek workshops naar keuze of breng een bezoek aan één of meer van de vele stands op de demonstrator markt. Bekijk hier de mogelijkheden:

01 Plenair

Key Note presentatie

Wat is een Smart Factory?

Er vinden twee presentaties plaats;
Als start: Kornelis Caps & Closures en als afsluiter: Meijer Group.
Beiden geven een inspirerend verhaal vanuit de praktijk over hun ervaringen met de lange weg naar een Smart Factory, hoe je de medewerkers daarin betrekt en wat hun beweegredenen waren om te beginnen.

Zes Workshops

Workshops

Diverse praktische onderwerpen

Er zullen vele beslissingen genomen moeten worden op weg naar een Smart Factory. Daarvoor dient uiteraard voldoende kennis aanwezig te zijn. Tijdens diverse workshops helpen gerenomeerde sprekers je op weg bij het verkrijgen van die kennis.

De volgende workshops staan op het programma:

 • WORKSHOP 1: hoe kan ik mijn medewerkers optimaal ondersteunen in een snel veranderende productieomgeving. De huidige mogelijkheden op het gebied van operator support en adaptieve werkinstructies komen aan de orde.
  Door: TNO-DELFT

 • WORKSHOP 2: hoe  breng ik de vaardigheden van mijn medewerkers in kaart. Maak kennis met de in het Growin-4.0 project ontwikkelde, en speciaal voor het MKB bedoelde, on-line HRM Smart Industry 4.0 Tool.
  Door: Hanzehogeschool Groningen

 • WORKSHOP 3: hoe kun je zelf eenvoudig op de productievoortgang gerichte apps maken. Een in de praktijk van een productiebedrijf ontwikkelde en toegepaste methode is nu voor iedereen beschikbaar.
  Door: ARKONI

 • WORKSHOP 4: hoe krijg je inzage in wat er op het gebied van infrastructuur nodig is voor een Smart Factory. Vandaag een unieke mogelijkheid om antwoord te krijgen op deze lastige vraag.
  Door: TNO-Groningen

 • WORKSHOP 5: cobots veroveren in snel tempo de markt, maar hoe maak je de juiste keuze als je er ook één wilt gaan toepassen. Een praktische uitleg over de basisbeginselen bij het gebruik van cobots.
  Door: PHILIPS

03 Demonstrator

Demonstrator markt

Bedrijven presenteren zich

In de centrale hal van het SKILL gebouw organiseren we de ‘demonstrator-markt’.  Hier tonen diverse bedrijven en kennisinstellingen hun laatste ontwikkelingen op het gebied van producten, diensten en opleidingen. Het programma biedt ruim voldoende tijd om hier uitgebreid kennis mee te maken.

Inmiddels hebben we de volgende deelnames bevestigd gekregen: