Sparck Technologies

Maak kennis met...

A8be80bb5e0bc5e0943b2f9b4c38c282

Over Sparck Technologies

De geschiedenis van Sparck Technologies (voorheen bekend als Packaging by Quadient)  begint in 1924 als het bedrijf HaDeWe wordt opgericht in Drachten. Het accent ligt vanaf het prille begin op innovatie, op het ontwikkelen van hightech oplossingen die het leven van andere ondernemers makkelijker kan maken. Zo is ’s werelds eerste automatische klompenmaak-machine in de jaren 20 van de vorige eeuw door ons bedacht, ontwikkeld en gebouwd. 

Sinds dat bescheiden begin is er veel veranderd. Het bedrijf groeide mettertijd en de technische oplossingen liepen in lijn met de ontwikkelingen in de markt. In 2014 zetten wij dan ook onze eerste stappen in de wereld van automatisch verpakkingsmachines voor de webshops.  Met de astronomische vlucht die het online bestellen inmiddels had genomen, zaten logistieke diensterverleners te springen om een oplossing om dagelijks de vele bestellingen snel, efficiënt en milieuvriendelijk te verpakken. 

Innovatie

Innovatie zit al sinds 1924 in het DNA van ons bedrijf en met onze bekwame engineers bedachten we een oplossing voor de problematiek waar de online retail mee te maken kreeg. Die oplossing kwam in de vorm van slimme machines die automatisch en razendsnel orders op maat kunnen verpakken. Zonder lucht en zonder opvulmateriaal. Met medewerkers in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, hebben onze ruim 300 mensen het tot hun missie gemaakt om duurzaam verpakken in de ecommerce de standaard te laten worden. Inmiddels weten bedrijven wereldwijd te profiteren van onze slimme verpakkingssystemen door te besparen op doosvolume, verpakkingsmateriaal en personeelskosten.

You need a Sparck

Zoals zo vaak begon ook het idee van de verpakkingsmachines aan de tekentafel. Maar er is pas sprake van een echte totaaloplossing als het hele traject klopt. Van begin tot eind. Ons fundament is de betrouwbaarheid van onze machines en de passie van onze mensen. Daarop kunnen onze klanten bouwen. You need a Sparck, to ignite excitement!

Sinds 2021 is Sparck Technologies onderdeel van het Nederlandse Standard Investment gevestigd in Amsterdam. Standard Investment bezit 16 bedrijven, verspreid over 4 landen met in totaal zo’n 4.300 medewerkers en een omzet van meer dan € 1 miljard. 

Innovatiecluster Drachten
Onze werkwijzen met betrekking tot productontwikkeling, state-of-the-art onderdelenproductie en manufacturing zijn ook toegankelijk voor derde partijen. Zoals wij samenwerken met leden van het Innovatiecluster Drachten, helpen wij ook graag andere bedrijven om hun positie in de markt te verbeteren.