ZiuZ Visual Intelligence

Maak kennis met...

ZiuZ, in het Friese Gorredijk, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten die gebruik maken van visuele technologie. Het is ZiuZ haar ambitie om wereldwijd impact te hebben met innovatieve oplossingen op basis van visuele intelligentie, die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Hoofdkantoor Ziuz

Het bedrijf werd opgericht in 2002 door Gerrit Baarda en Ed van den Brand. Vier jaar later introduceerde ZiuZ zijn eerste product: een applicatie die samenvattingen kon maken van gedigitaliseerde VHS-banden. Hedentendage bestaat ZiuZ uit twee business lines: ZiuZ Forensic en ZiuZ Medical. De forensische tak van het bedrijf ontwikkelt producten die harde schijven, CD’s en DVD’s kunnen controleren op belastend materiaal. ZiuZ Medical ontwikkelt producten die geautomatiseerde dispensering van medicatie kunnen controleren in apotheken en ziekenhuizen.

ZiuZ is een passende toevoeging aan het Innovatie Cluster Drachten (ICD) aangezien innovatie in de genen van het bedrijf zit. Sinds haar oprichting heeft ZiuZ bewezen in staat te zijn zichzelf telkens opnieuw uit te vinden en voortdurend innovatieve oplossingen te introduceren. In 2014 werd ZiuZ zelfs uitgeroepen tot Friese onderneming van het jaar. De jury basseerde de uitverkiezing op het innovatieve karakter van het bedrijf en omschreef ZiuZ als “een innovatief bedrijf ‘pur sang’ die net zo lang doorgaan tot ze het oorspronkelijke idee hebben gerealiseerd”. Momenteel werkt het bedrijf hard aan nieuwe, innovatieve oplossingen voor onder andere politiediensten en zorginstellingen.

Onze vacatures

ICT Beheerder

ICT

 • Gorredijk
 • HBO
 • Onbepaalde tijd
Is ondersteuning leveren aan collega’s en klanten op technisch ICT gebied iets wat jou enthousiast maakt en ligt. Dan zijn we binnen ons supportteam opzoek naar jou! Wat is jouw rol in ons supportteam? Binnen ons supportteam zijn we opzoek naar een IT Beheerder die ons verder kan helpen om ons netwerk en onze producten…

(Afstudeer)stage ZiuZ Forensic – Elastic Search

 • Gorredijk
 • 3 maanden
ZiuZ zoekt een stagiair die een web interface kan ontwerpen en ontwikkelen, waarmee makkelijk en snel de data gefilterd en gesorteerd kan worden.

(Afstudeer)stage ZiuZ Medical – Meedere login methodes

 • Gorredijk
 • 3 maanden
ZiuZ zoekt een stagiair die de huidige inlogmethode van de ZiuZ IRIS uit kan breiden met meerdere wachtwoordreeksen, een vingerafdrukscanner of een RFID-kaart. 

(Graduation) Internship ZiuZ Forensic – Use of AI/ML to classify data from video and chat

 • Gorredijk
 • 3 maanden
ZiuZ is looking for a graduate intern who can develop a machine learning algorithm capable of classifying data from digital media, focusing either on chat logs (text), spoken language (audio) or movement information from video footage.

(Graduation) Internship ZiuZ Medical – Pouch quality check

 • Gorredijk
 • 3 maanden
ZiuZ is looking for a graduate intern who can investigate methods to, and develop software/algorithms that can, detect and assess (several) quality aspects of a pouch.

(Graduation) Internship ZiuZ Medical – Servomotor system refinement

 • Gorredijk
 • 3 maanden
ZiuZ is looking for a graduate intern who can design a fit-for-purpose servosystem for precision actuation of a conveyor system. 

Contactgegevens

Stationsweg 3
8401DK Gorredijk