Belgische ambassadeur op bezoek bij Philips Drachten

Nieuws | 8 juli 2015

DRACHTEN – De Belgische ambassadeur Chris Hoornaert is maandag 6 juli samen met Commissaris van de Koning John Jorritsma op bezoek geweest bij Philips Drachten. Ook gingen ze langs bij het Innovatiecluster in Drachten.

Bij de afdeling waar ze in Drachten de scheerapparaten in elkaar zetten, toonde Binne Visser van Philips onder andere één van de onderdelen aan de Belgische ambassadeur en de commissaris van de Koning.

De CdK wou de heer Hoornaert kennis laten maken met de innovatieve kant van Fryslân. Philips maakt en ontwikkelt in Drachten consumentgerichte producten als scheerapparaten, koffiemachines en stofzuigers. Met 2000 medewerkers is het één van de grootste vestigingen van het bedrijf. In Drachten houden 600 Philips-medewerkers zich specifiek bezig met de ontwikkeling van producten.

In het Innovatiecluster Drachten werken twaalf bedrijven en de provincie en gemeente samen. Ze wisselen onder meer kennis en ervaringen uit en werken samen om hoog opgeleid personeel aan te trekken. Ook willen ze het cluster in Noord-Nederland uitbreiden.

BRON: Drachtster Courant