Een dag vol robotica-avontuur

Nieuws | 9 juni 2023

Op zaterdag 3 juni vond het ICD ‘Robo’-event plaats, gelijktijdig met de familiedag van Philips Drachten. ICD- en andere deelnemende bedrijven gaven indrukwekkende demonstraties over interactie met innovatieve robots. Zij bezorgden daarmee de bezoekers een spectaculaire robotica-ervaring waarbij de robots hen bijna letterlijk voor de voeten liepen. 

In het SKILL-gebouw werden verschillende demonstraties gegeven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica. Van industriële toepassingen tot geavanceerde zorgrobots, voor iedereen was er iets interessants te zien. Een hoogtepunt was de demonstratie van de Spot-robot, die moeiteloos trappen op- en neer liep en daarmee jong en oud verraste. Maar de overige robots waren zeker niet minder interessant.

Volgens de bezoekers was het zeer boeiend om deze technologische vooruitgang van dichtbij te zien en meer te leren over de robotindustrie en de technologieën die daarbij horen. De dag was niet alleen informatief, maar ook inspirerend en vermakelijk voor alle aanwezigen.

Geen zorgen als je dit evenement hebt gemist, er komen er meer. Houd onze website en sociale media in de gaten voor toekomstige updates en aankondigingen van evenementen. We willen onze leden en belangstellenden graag betrekken bij innovaties en technologische ontwikkelingen binnen het Innovatiecluster.

Speciale dank aan de deelnemers voor hun bijdrage aan de robot-demonstratie: Philips, BD Kiestra, Beenen, FMI Improvia, STORK, Variass, Ventura, XPAR Vision, RUG,NHL Stenden, Hanze Hogeschool, DFKI Bremen, Demcon, Saxion en Omron

(Disclaimer: bij voorbaat excuses wanneer we iemand vergeten zijn te vermelden, laat het ons weten).

Meer informatie over toekomstige evenementen vind je via activiteiten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.