Hoge kwaliteit van leven in Noord-Nederland

Nieuws | 6 februari 2023

De bij het Innovatiecluster Drachten (ICD) aangesloten hightechbedrijven in Noord-Nederland zijn continue in beweging. Hier worden producten en diensten ontwikkeld op het gebied van 3D-printen, robotica, innovatieve producten voor gezondheid en welzijn, hernieuwbare energie, hogedruktechnologie, artificial intelligence en circulaire productie. Daarom zijn we op zoek naar technisch opgeleid personeel, zowel studenten als mensen met werkervaring.

Bijdragen aan een betere maatschappij

In het noorden houden zowel grote als kleine bedrijven zich bezig met het ontwikkelen van technische oplossingen voor maatschappelijke problemen. Hiermee dragen we bij aan de economie in het noorden en aan oplossingen die in de hele wereld worden toegepast, ter verbetering van ieders welzijn. Hoe mooi is het om daar een steentje aan bij te dragen. Veel repeterende taken zijn geautomatiseerd, waardoor je je echt met projecten, processen en ontwikkeling bezighoudt. 

Student, starter of ervaren en op zoek naar iets anders?

Sommige bedrijven bieden nieuwe medewerkers direct of na twee jaar een vast dienstverband aan. Natuurlijk zijn er bij de ICD-bedrijven ook andere contractvormen mogelijk. Bij het zoeken naar vacatures op de ICD-website kun je aanvinken waar je voorkeur naar uitgaat. De bedrijven hebben naast vacatures ook stages en/of afstudeeropdrachten beschikbaar, zodat je op een laagdrempelige manier kennismaakt met het bedrijf, het product en de cultuur. Variass zoekt bijvoorbeeld studenten met een opleiding in elektrotechniek en mechatronica voor hun Test Development en Product Development afdelingen. En GeTech is op zoek naar CNC Draaiers en frezers, en als leerling instrumentmaker ben je ook welkom. Volg je de opleiding Applied Physics, dan kun je o.a. terecht bij Photonis, ASTRON, SRON en XPar. Kortom, genoeg mogelijkheden.

Bekijk onze ICD-video over werken in het noorden

Bekijk onze ICD-video over werken in het noorden

Ruim baan in het noorden

Het mooie van wonen en werken in het noorden is dat huisvesting iets betaalbaarder is dan in de Randstad, er weinig files zijn en veel ruimte, water en natuur is, waardoor je naast het werk veel mogelijkheden hebt om van het buitenleven te genieten, buiten te sporten of het water op te gaan.

Als je hier al woont, hoef je niet weg als je een baan zoekt in de technologiesector, want er zijn veel mogelijkheden. Misschien ben je nog niet bekend met Noord-Nederland en volg je een technische opleiding of heb je al werkervaring. Neem dan deel aan een van onze High tech Safari’s, waarbij je kennismaakt met de bedrijven in het noorden. 

Overweeg je een stage of baan bij een van de ICD-bedrijven? Bekijk onze vacatures op: icdrachten.nl/vacatures-zoeken/ of partofthesmart.nl

Vacatures & stages

Aankomende evenementen

Overweeg je een carrièreswitch of ben je toe aan iets nieuws? Vanuit het ICD worden regelmatig lezingen, Safari’s en evenementen georganiseerd voor studenten van MBO-, HBO- en universitaire opleidingen. Dit biedt je de kans om meer te weten te komen over deze bedrijven en wat ze doen. In februari en maart vinden de volgende evenementen plaats:

21 februari: Beta Business Day van de Faculteit Science Engineering (FSE) RuG Groningen met deelname van een aantal ICD bedrijven: https://www.betabusinessdays.nl 

21 februari: ICD aanwezig bij De Delftse bedrijvendagen: https://ddb.tudelft.nl/nl/bedrijven/innovatiecluster-drachten/ 

16 maart: Smart Factory Event, waar bezoekers in korte tijd veel informatie kunnen krijgen om vervolgens zo hun eigen weg richting een Smart Factory beter te kunnen bepalen. Je maakt kennis met MKB-bedrijven in de maakindustrie in Noord-Nederland via een bedrijvenmarkt en je kunt deelnemen aan workshops.  Meer informatie vind je hier: icdrachten.nl/activiteiten/smart-factory-event

17 maart: RUG Safari – Technische Natuurkunde: Math, Computer Science & AI

24 maart: RUG Safari – Technische Natuurkunde, Physics & Astronomy

29 maart: Connect frl

30 maart: Girlsday – binnenkort meer informatie

Bekijk onze ICD-video over werken in het noorden: