ICD Verwelkomt Hytrans

Nieuws | 15 september 2023

Vlnr Joost Krebbekx Frank Bosveld Wethouder Remboud Van Iddekinge Small
Vlnr Joost Krebbekx, Frank Bosveld, Wethouder Remboud van Iddekinge – Gemeente De Fryske Marren

Innovatie is het kernwoord dat het karakter van Noord-Nederland al jaren vormt. ICD is hierbij een drijvende kracht met inmiddels 23 hightech bedrijven die samenwerken en kennis delen. Deze week verwelkomde ICD Hytrans Systems BV als nieuwe partner, een samenwerking die grenzen verlegt in technologie en noodhulp. 

Lokale Ondersteuning: Toewijding en Enthousiasme

De toetreding van Hytrans werd met veel enthousiasme ontvangen door lokale leiders. Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland onderstreepte het belang van innovatie en verwelkomde Hytrans hartelijk bij ICD, benadrukkend dat hun expertise een geweldige toevoeging zal zijn. Daarnaast deelde wethouder Remboud van Iddekinge van de gemeente De Fryske Marren lovende woorden over het belang van watertransport en innovatie voor de regio, en hoe deze samenwerking een stap vooruit betekent.

Hytrans Voegt Zich bij ICD

Op 11 september, in Lemmer, zette Frank Bosveld, CEO van Hytrans, zijn handtekening onder de samenwerking met het Innovatiecluster Drachten. Dit symboliseert het aanhoudende streven van ICD naar vernieuwing en diversiteit.

Binne Visser Philips En Voorzitter Icd Small
Binne Visser, Voorzitter ICD (Philips)
Traditiegetrouw wordt de handtekening gezet op elkaars rug omdat er rugdekking aan elkaar wordt gegeven in de samenwerking. Binne Visser - Voorzitter ICD En Frank Bosveld Hytrans.
Traditiegetrouw wordt de handtekening gezet op elkaars rug omdat er rugdekking aan elkaar wordt gegeven in de samenwerking. Binne Visser – Voorzitter ICD En Frank Bosveld Hytrans.
Burgemeester Jan Rijpstra Van Smallingerland Small
Burgemeester Jan Rijpstra – Gemeente Smallingerland

Lees meer over andere bedrijven die zich recentelijk bij ICD hebben aangesloten.

Het Unieke Vermogen van Hytrans

Hytrans blinkt uit in watertransporttechnologieën. Met hun geavanceerde hydraulische dompelpompen kunnen ze water efficiënt over grote afstanden vervoeren, zelfs in de meest uitdagende situaties. Dit is essentieel in de noodhulpsector, waar elke seconde telt.

Ontdek de technologieën achter de innovaties van ICD.

Frank Bosveld Ceo Hytrans Small
Frank Bosveld, Ceo Hytrans

De Kracht van Samenwerking

Frank Bosveld, die eerder al deel uitmaakte van het Innovatiecluster via Sparck Technologies (voorheen Neopost), benadrukte tijdens het evenement het belang van samenwerking. Innovatie, zo stelde hij, wordt versterkt door diverse expertise en het verbinden van krachten.

Wat brengt deze samenwerking voor ICD?

Met Hytrans als nieuw lid van het ICD, gaat het cluster niet enkel in omvang groeien maar ook in diepgang. Door deel te nemen aan dit dynamische ecosysteem zal Hytrans profiteren van de synergie en kansen die voortkomen uit samenwerking met andere innovatieve bedrijven en onderzoeksinstituten. 

De toetreding van Hytrans tot het Innovatiecluster Drachten betekent een belangrijke mijlpaal voor de innovatie in Noord-Nederland. Deze samenwerking belooft niet alleen groei in omvang, maar ook diepgaande synergieën en kansen. Met een gedeelde visie op vooruitgang en samenwerking tussen 23 hightech bedrijven, heeft deze samenwerking met Hytrans het potentieel om baanbrekende oplossingen en technologieën te creëren die een positieve impact zullen hebben op de wereldwijde gemeenschap. De focus op innovatie en de kracht van collectieve expertise zullen de drijvende kracht zijn achter deze opwindende nieuwe fase in de technologische ontwikkeling van Noord-Nederland.