,,Over 10 jaar rijden onze auto’s op waterstof”

Nieuws | 31 mei 2017

Rijden in een auto moet gewoon schoon. En volgens Rob Castien van onze partner Resato International kan dat al binnen tien jaar. Volgens hem is het een beetje het bekende kip-en-eiverhaal. ,,Er zijn nog te weinig vulstations om auto’s met waterstof te tanken. Daarom zit iedereen op elkaar te wachten.” Volgens Castien is een investering in zo’n auto en vulstation erg groot. ,,Ondernemers zijn volgens zijn schatting tien tot vijftien jaar bezig om hun eerste euro te verdienen.”

Resato International heeft daarom een vulstation ontwikkeld dat goedkoper is dan een groot tankstation. ,,Wij vullen de waterstoftank met vijf kilo onder de hoge druk van zevenhonderd bar. Hier kun je ongeveer vijfhonderd kilometer mee rijden.”

Schoon moet
Olie en gas raken op, maar het is volgens Castien veel belangrijker dat wij, maar zeker onze kinderen, het niet meer pikken dat onze planeet vervuild wordt. ,,Het moet gewoon schoon en de technologie is er.” Castien verwacht niet dat iedereen in Nederland in de toekomst op waterstof rijdt. ,,Iedereen wil wél schoon rijden. Daarom denk ik dat voor de kortere afstand elektrische auto’s blijven voldoen, bijvoorbeeld in de binnenstad. Waterstof is voor de langere afstanden veel geschikter.”