Programma Girlsday 2016 bekend

Nieuws | 4 april 2016

Girlsday 2016 belooft op donderdag 14 april met 350 aanmeldingen in Drachten een succes te worden. De high tech bedrijven Philips, BD en Whisper Power openen van 8.45 tot 12.00 uur hun deuren met een gevarieerd programma voor de techniekmeiden.

Girlsday is een landelijke campagne om meisjes van 10 tot 15 jaar te laten kennismaken met techniek en ict. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers in de bedrijven kennen! Naast een aantal leuke activiteiten en workshops kunnen de meiden meedoen aan een Facebook fotowedstrijd. 

Talent behouden

Veel vrouwelijk bèta/technisch talent gaat verloren, vaak omdat meisjes geen idee hebben van wat een technisch beroep inhoudt. Door mee te doen aan Girlsday helpen de bedrijven van Innovatiecluster Drachten mee de blik van deze meisjes op techniek te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Bekend maakt bemind, dus meisjes zullen eerder voor bèta, techniek of ict kiezen als zij hiermee hebben kennisgemaakt.

De high tech bedrijven van Innovatiecluster Drachten werken aan oplossingen van de toekomst. Desondanks is het steeds moeilijker om jongeren te motiveren om van techniek hun beroep te maken. Daarnaast is de techniek van oorsprong een mannenbolwerk. Onze bedrijven merken dat samenwerken tussen manlijke en vrouwelijke medewerkers zorgt voor betere resultaten. 

Deelnemers

In Fryslân doen maar liefst 17 bedrijven en 25 scholen mee, waaronder CSG Liudger en het Drachtster Lyceum. Ter voorbereiding op Girslday 2016 kunnen de meiden op www.ditdoeik.nl video”s bekijken van mannen en vrouwen die een technisch beroep hebben. Meer informatie over de landelijke Girlsday is te vinden op www.vhto.nl