Resato International duurzaamste bedrijf van Drenthe

Nieuws | 18 november 2020

Resato International uit Assen is uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Drenthe. Het hightechbedrijf ontwikkelt en produceert waterstraalsnijsystemen, waterstof vulstations en testsystemen voor een groenere toekomst.

Schermafbeelding 2020 11 14 Om 16.03.56
Rob Castien van Resato is blij met de titel.

Zonder duurzaam ondernemen is er geen toekomst. Dat moet Rob Castien, CEO van Resato International, gedacht hebben toen zijn bedrijf genomineerd werd voor het duurzaamste bedrijf van Drenthe. Hij is dan ook blij met de titel. ‘Ik heb niet gedacht dat we zouden winnen, maar het is mooi dat het gebeurt is’, reageert Castien enthousiast als Mark Tuit (Regiodirecteur IVN Noord), namens het IVN en de provincie Drenthe hem de eretitel komt overhandigen.

Noord-Nederland

Resato werkt samen met partners uit het Noorden om Nederland aan de waterstof te krijgen. ‘We hebben inmiddels tien waterstof vulstations gebouwd en er komen er nog veel meer’, aldus Castien. En met het inkoopbeleid ligt de focus ook op het Noorden, door samen te werken met bedrijven in de regio en producten van hen af te nemen.

Duurzaam

Het fabriekspand is ‘met nauwelijks gas op de teller’ erg duurzaam. Net als het beleid voor de eigen medewerkers. Zo is er dagelijks gratis vers fruit beschikbaar en wie stoppen wil met roken kan terecht bij een speciale coach. Castien: ‘We hebben inmiddels twintig collega’s van het roken afgeholpen’. En last but not least, het wagenpark van het hightechbedrijf is groen. Als een van de eersten reed Resato met waterstofauto’s en verder wordt er veel elektrisch gereden.

Duurzaamste Bedrijf

Resato is de allerlaatste winnaar van Hét Duurzaam Drenthe Event, dat dit jaar de zevende editie kende. Provincie Drenthe heeft er een punt achter gezet.