Succesvol Smart Factory Event

Nieuws | 20 maart 2023

Smart Factory Event - ICD

Op 16 maart vond het Smart Factory Event plaats in het SKILL-gebouw in Drachten. Het doel van dit evenement was MKB-bedrijven te informeren over het concept Smart Factory, zodat zij hun strategie kunnen bepalen om de snelle ontwikkelingen op het gebied van productietechnologieën, het digitaliseren van productieprocessen, een groeiend tekort aan vakmensen en het voortdurend opleiden van medewerkers in goede banen te lijden. 

Interactief programma

Tijdens een plenaire bijeenkomst waarin het concept werd uitgelegd, waarbij inspirerende presentaties werden gegeven door onder meer Ytsen de Boer van Kornelis Caps & Closures over hoe je mensen meeneemt in de ontwikkelingen naar een Smart Factory en dat de mens daarin centraal staat; hoe kunnen we de medewerker zo goed mogelijk ondersteunen met technologie.

TNO sprak over de verschillende technologieën en manieren om operators ondersteuning te bieden. Daarbij belichtten zij de toekomstige ontwikkelingen waarin een CAD-model automatisch een werkinstructie kan genereren en deze adaptief kan maken op basis van de situatie of betrokken persoon. 

Na de lunch vertelden TNO en Arkoni hoe bedrijven aan de slag kunnen met data die al grotendeels in hun bedrijf aanwezig is om daarmee geld te verdienen. Verder waren er presentaties waarbij o.a. de HRM Smart Industry tool door de Hanze hogeschool werd toegelicht. Parallel hieraan werd gestart met het demonstreren van cobots en een automatische assemblagecel in het robotlab, met een MIR die daar rond reed. Volle bak van toeschouwers en robots dus!

Arkoni liet zien hoe zij een (low code) app maken waarmee informatie vanuit hun integratieplatform op een snelle en gerichte manier bij de juiste persoon terechtkomt.

Smart Factory Event - SKILL
Smart Factory Event - SKILL 2023

Daarnaast konden de deelnemers een aantal workshops naar keuze volgen. Op de demonstrator-markt waren 16 stands van diverse bedrijven uit Noord-Nederland waar de deelnemers meer te weten konden komen over hun diensten en producten. Vertegenwoordigers van verschillende kennisinstellingen lieten zien wat de mogelijkheden zijn voor opleidingen in de Smart Industry.

Veel deelnemers en bezoekers gaven complimenten voor de professionele organisatie en inhoud van dit evenement. Er werden dan ook veel nuttige contacten gelegd tussen diverse partijen om naar aanleiding van dit event verdere stappen te nemen op gebied van Smart Factory. Al met al een geslaagde middag!