The Green Postcar winnaar Skelterrace 2016

Nieuws | 16 maart 2016

Op de foto wethouder Nieske Ketelaar (Smallingerland) met het team The Green Postcar.

De winnaar van de Skelterrace 2016 is het team The Green Postcar van CSG Liudger in Drachten, gesponsord en geholpen door high tech bedrijf Neopost. Na een spannende race met zelfs een uitvaller, gingen deze techniekleerlingen met de eerste prijs en een grote beker naar huis.

De Skelterrace is een initiatief van VMBO-scholen om techniek onder de aandacht van jongeren te brengen. Daarnaast biedt de race jonge techneuten om in contact te komen met technische bedrijven. Innovatiecluster Drachten is sponsor van dit evenement en helpt de jongeren met het sleutelen aan de skelters om ze zo mooi en snel als mogelijk te maken.

Niet alleen de snelste tijd telt tijdens de Skelterrace. De 8 teams van vier scholen volgen romdom het geschikt maken van de skelter voor de race een heel programma. Zo moeten ze bouwtekeningen maken en gebruiken, zelf een ontwerp bedenken en uitvoeren in de juiste materialen en over het geheel een presentatie houden. Alle onderdelen worden beoordeeld en samen met de uitkomst van de behendigheidsopdrachten en de race behaalt een team de eindstreep.