Toekomstmakers: ‘We mixen de echte wereld met de digitale’

Nieuws | 6 april 2017

Theun Prins, directeur en eigenaar van high tech bedrijf YP Your Partner uit Drachten, een volle zaal mee in de wereld waarin werkelijkheid en virtuele werkelijkheid met elkaar versmelten. Dat deed hij aan de hand van talloze sprekende video’s, waarin bijvoorbeeld een walvis in een sporthal uit het water springt en een architect in een lege loods omgebouwd tot Star Trek ‘holodeck’ een schoenwinkel inricht met behulp van levensechte hologrammen.

Live demonstratie

,,De woorden die we vanavond het meest gaan zijn horen zijn ‘wow’ en ‘ooh’’’, voorspelde Prins aan het begin van lezing. Dat was niets te veel gezegd. Zeker niet toen hij de Microsoft Hololens ter plekke op het podium live demonstreerde. Op het scherm zag het publiek zichzelf door de lens die Prins op zijn hoofd had. Tussen hen en Prins hing een V8-motorblok in de lucht waarmee Prins demonstreerde hoe de technische educatie van morgen eruitziet.

Waardering

,,Het recept lijkt inmiddels gewoon, maar dat is het natuurlijk niet’’, reageert journalist Maarten Pennewaard enthousiast. Hij is samen met zijn collega Irene Overduin van de Leeuwarder Courant de initiatiefnemer voor de lezingenserie. Naar aanleiding van de opening van het ICD Shared Facility Center, in oktober 2016, is het techniekvirus definitief op de journalisten overgesprongen. Het resultaat? Prachtige interviews in de krant en volgeboekte serie lezingen. Achter de schermen gefaciliteerd door de krantenuitgever en inhoudelijk voorbereid door de bedrijven van Innovatiecluster Drachten. Volgens Pennewaard kijkt de redactie telkens met voldoening terug op de Toekomstmakers-sessie. ,,Al het werk van Innovatiecluster Drachten waarderen we zeer!’’

Lees de enthousiaste reacties van deelnemers aan de lezing in het krantenartikel van donderdag 6 april in de Leeuwarder Courant is gepubliceerd. Of lees het interview met Theun Prins nog een keertje na. Nieuwsgierig naar de andere 2 lezingen? Geef je dan op bij de Leeuwarder Courant.