Tweede RuG lezing

Nieuws | 2 juni 2016

In de reeks van lezingen vanuit de Rijksuniversiteit Groningen is afgelopen woensdag de tweede lezing verzorgd door dr A. Vakis. Hij verzorgde een uitgebreid overzicht van recentelijke onderzoeken die door de vakgroep Advanced Production Engineering zijn gedaan zodat een beeld onstond waar de kracht van deze vakgroep zit.

De Advanced Production Engineering vakgroep is een onderdeel van het ENTEG instituut. ENTEG staat voor Engineering & Technology en is een doorsnede van de meest technisch geörienteerde vakgroepen van de RuG. Feitenijk is de RuG voor een deel ook een technische universiteit. Ook ging hij dieper in op de mogelijkheden die binnenkort binnen de vakgroep van professor Pei ontstaan door de aanschaf van een SLM 125 3D printer, het kleinere zusje van de SLM 280 3D printer, die zojuist bij het cluster gearriveerd is. Inmiddels heeft het contact al geleid tot de eerste verkenning van het uitzetten van een gezamenlijk onderzoek bij de RuG in het kader van een STW call.

Deze reeks wordt na de zomer voortgezet om zowel het ICD beter kennis te laten nemen wat de RuG doet/kan als ook andersom.