GIRLS’ DAY 2022 (10-15 JR)

Activiteit

07-04-2022

GIRLS’ DAY 2022 (10-15 JR)

  • 10:00
  • Westeinde 100, 3844DR
  • Harderwijk

Op donderdag 7 april 2022 wordt Girlsday opnieuw georganiseerd. Ook dit jaar zal Platform Techniek de link zijn tussen bedrijven en scholen in onze regio en het landelijke VHTO. Heb je interesse, meld je dan vast bij ons aan, via de rode aanmeldknop.

Over Girls’ Day

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven!

Doelstellingen

Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-, technische en IT-bedrijven en de bijbehorende beroepen en kennismaken met hun vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Dit is een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT!

Platform Techniek Noordwest-Veluwe

Als Platform Techniek hechten wij aan onze regionale en verbindende rol. Daarom nemen we zelf het voortouw en verbinden bedrijven en scholen aan elkaar, om ze vervolgens als deelnemer bij VHTO aan te melden. Interesse? Mail ons via info@platform-techniek.nl

Waarom deelnemen

Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en opleidingen. Het bezoek aan een bedrijf kan helpen de blik van meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Deelnemende bedrijven hebben gemerkt dat de betrokkenheid en de bereidheid van (vrouwelijke) medewerkers om zich in te zetten voor de toekomstige generatie groot is. De bedrijven ervaren het als positief om het contact met scholen in de omgeving te onderhouden.