Regiofinales FIRST LEGO League Friesland 

Activiteit

11-03-2022

Regiofinales FIRST LEGO League Friesland 

  • 09:00
  • CSG Liudger locatie Raai
  • Drachten

Op vrijdag 11 maart organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. In het atrium en technasium van CSG Liudger locatie Raai in Drachten gaan basis- en vo-leerlingen de uitdaging aan om een plek te bemachtigen in de Benelux finale.

Logo Nhl Stenden
Rocfriesepoort
Csg Liudger

In verband met corona is de regiofinale verplaatst van december naar maart. “We zijn erg blij dat de finale door kan gaan en de leerlingen het project op een leuke en feestelijke wijze af kunnen sluiten,” aldus Coen Mollema, coördinator regiofinale Drachten.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. Ieder team bestaat uit maximaal 10 leerlingen en een coach. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema Cargo Connect. De teams worden uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom transport, distributie en wereldhandel.

Regiofinale
Tijdens de regiofinale worden de teams door professionals uit het bedrijfsleven op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. In de jury van de regiofinale in Drachten zitten medewerkers van BD, Van Wijnen, Brada.com, Circulair Friesland en Sparck Technologies.

Beneluxfinale
Er zijn zoals iedere jaar vele prijzen te winnen, de belangrijkste prijs is een ticket voor de Beneluxfinale. Dit jaar mag de organisatie twee tickets weggeven, namelijk de Campions Award en de Benelux Innovatie Award. De Champions Award is voor de overall winnaar van de regiofinale  en de Benelux Innovation Award voor het team met een zeer innovatief projectidee. De Beneluxfinale vindt plaats op 21 mei bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM).
Wereldwijd doen uit 70 landen kinderen mee aan de FIRST LEGO League. In Nederland faciliteert Stichting Techniekpromotie het project en de Beneluxfinale. De regiofinales worden georganiseerd door regiofinale partners. In Friesland zijn dat NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl

Programma
In verband met corona, heeft de organisatie het evenement in drie tijdsblokken verdeeld.
Groep 1: 09.20 – 11.10 uur
Groep 2: 11.20 – 13.10 uur
Groep 3: 13.20 – 15.10 uur