Succesvolle “High Tech Safari” met Hoch Schule Emden – Leer (HSEL)

Geen categorie | 23 september 2023

Op 22 september hadden we het genoegen om een groep van 25 studenten van de Hoch Schule Emden – Leer (HSEL) te verwelkomen, gespecialiseerd in Industriële Automatisering en Datascience. De groep werd vertegenwoordigd door onder andere Prof. Dr. Gerhard Kreutz, president van HSEL. Samen met Binne Visser (voorzitter ICD) en Michiel Kasteleijn (directeur IWCN) lanceerde hij officieel de samenwerking binnen het nieuwe programma ‘Internationally Connected’, ondersteund door Interreg.

4211296a 3a9c 464b 88a7 1a71861b0718

Ons programma bood een boeiende mix van lezingen en fabrieksrondleidingen, met thema’s variërend van Fabrieksrobotica tot Duurzame Energie.

Het hoogtepunt van de dag waren de rondleidingen en lezingen gegeven door toonaangevende experts van bedrijven zoals Variass, Philips, IWCN, Resato, BD, Spark Holland en Ventura. Speciale dank aan alle sprekers en bedrijven voor hun waardevolle bijdragen!

Deze ‘High Tech Safari’ bood de internationale studenten van HSEL een unieke kans om inzicht te krijgen in de wereld van robotica en innovatie in Noord-Nederland. Tijdens de safari konden de studenten kennismaken met verschillende bedrijven van ICD en werden ze geïnformeerd over de vele mogelijkheden op het gebied van werken en studeren in Noord-Nederland.

Variass, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van robotica, deelde tijdens deze inspirerende dag hun expertise. Hun presentatie over cobots, collaboratieve robots, werd met veel enthousiasme ontvangen en toonde de studenten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica.

Ook Philips gaf een wervende presentatie met aansluitend een rondleiding door de fabriek, waarna de bus verderging naar de andere deelnemende bedrijven voor nog meer hightech experience.

Deze samenwerking tussen HSEL, ICD en IWCN binnen het ‘Internationally Connected’ programma is een voorbeeld van de groeiende internationale samenwerking en kennisuitwisseling in de regio. Het biedt studenten de kans om internationale ervaring op te doen en hun horizon te verbreden.

Wij danken alle betrokkenen, sprekers en bedrijven, voor het mogelijk maken van deze succesvolle dag. Het was een waardevolle ervaring voor zowel de studenten als de deelnemende bedrijven, en we kijken uit naar de volgende ‘High Tech Safari’!

Img 3766 Small 1
Img 3777 Small 1
Ontvangst Hsel Small 1