Onze deuren gaan open op 20 mei!

Nieuws | 11 mei 2017

Altijd al een ‘kijkje in de keuken’ willen nemen van een écht High Tech bedrijf? Pak dan nu je kans! Maar liefst 7 van onze bedrijven openen hun deuren en laten je kennismaken met de nieuwste techniek. BD, aan de Marconilaan 6 in Drachten, is de startlocatie van de high tech ontdekkingsroute. Daar presenteren alle bedrijven van ons cluster zich met leuke activiteiten. Je bent hier vanaf 11.00 uur van harte welkom.

De andere bedrijven die je deze dag kunt bezeken zijn:

  • Delta Instruments, aan de Kelvinlaan 3 in Drachten.
  • YP Your Partner, aan de Ampèrelaan 1 in Drachten.
  • Whisper Power, aan de Kelvinlaan 82 in Drachten.
  • VDH Products, aan de Poductieweg 1 in Roden.
  • Kwant Controls, aan de Voltastraat 3 in Sneek.
  • Resato, aan de Duitslandlaan 1 in Assen.

Oog in oog

Wie komt krijgt écht een kijkje in de high tech keuken van Noord-Nederland, want de rondleidingen gaan door de productiehallen en laboratoria van onze bedrijven. Je staat deze dag oog in oog met zeer hoogstaande techniek.

Bij BD maak je kennis met moderne en innovatieve oplossingen voor de medische microbiologie. WhisperPower toont naast de solarboat waarmee studenten vorig jaar hebben meegevaren aan de Dutch Solar Challenge een veelheid aan high tech energie systemen. Bij YP Your Partner kun je ‘augmented reality’ ervaren en de impact van ‘big data’ bekijken. Delta Instruments laat zien hoe je aan melk kunt zien of de koe blij is of niet. Bij VDH Products kun je aan de hand van sensoren allerlei metingen en proefjes doen. Kwant Controls laat zien hoe je met één joystick een reusachtig schip kunt besturen. En bij Resato zie je hoe met water het dikste metaal gesneden wordt en hoe auto’s op waterstof getankt worden.

Download hieronder het volledige programma van onze opendag.