Girls’Day: maak kennis met de technische wereld bij ICD!

Activiteit

30-03-2023

Girls’Day: maak kennis met de technische wereld bij ICD!

  • 10:00 - 16:00
  • Drachten
  • Onbekend
Girlsday2023 Logo

Op donderdag 30 maart 2023 is het weer zover: Girls’Day! Een landelijk initiatief dat meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar enthousiast wil maken voor bèta, techniek en ICT. 

Ook dit jaar doen verschillende bedrijven binnen het Innovatiecluster Drachten mee aan dit landelijke initiatief, namelijk SRON, ASTRON, Resato, BD en Philips.

Tijdens Girls’Day kunnen meisjes ontdekken welke mogelijkheden de technische wereld te bieden heeft en hoe leuk het kan zijn om hierin te werken. Op deze manier willen we laten zien dat technologie en innovatie niet alleen iets voor jongens zijn, maar ook voor meisjes. 

Door middel van interactieve workshops en rondleidingen krijgen de meiden de kans om in de praktijk te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van innovatieve producten en technologieën.

ASTRON Girls Day 2022
ASTRON Girls Day 2022

Bij SRON bijvoorbeeld, kunnen de meiden meer leren over hoe de ruimte onderzocht wordt en welke technologieën daarvoor nodig zijn. ASTRON geeft workshops over astronomie en laat de meiden zien hoe telescopen werken.

Bd Girls Day 2022 220407 7508121 1
BD Girls Day 2022

Bij Resato kunnen de meiden ervaren hoe hogedruktechnologie wordt toegepast in de industrie, en bij BD leren ze meer over het belang van medische technologie.

Daarnaast zullen er bij Philips diverse workshops worden georganiseerd op het gebied van techniek en gezondheidszorg. 

Kortom, een dag vol met inspirerende en leuke activiteiten!

We hopen dat we met dit evenement kunnen bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jonge vrouwen en de interesse in technologie en innovatie kunnen vergroten.