Hochschule Emden Leer verkent Nederlandse hightech bij bedrijven van het ICD

Nieuws | 25 april 2024

Bijna 40 studenten van Hochschule Emden Leer gingen onlangs op een hightech-safari in de Nederlandse bedrijfsjungle. Dit bezoek was georganiseerd als onderdeel van het Interreg-project door de Career Service van de Hochschule Emden/Leer en het Innovatiecluster Drachten.

HSEL bij Philips Drachten

Tijdens deze tour bezochten de studenten vooraanstaande technologiebedrijven zoals Philips en Spark Holland. Daarnaast woonden ze vakspecifieke presentaties bij van andere deelnemende bedrijven zoals BD Kiestra, Resato International en ZiuZ. Deze presentaties boden hen inzicht in de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties.

De reactie van Sylke Ahring, Dipl. Kffr. (FH) van de Career Service was zeer positief: “Thank you very much for the organization again, the students were excited and I guess there will be some applications, soon.” Deze feedback onderstreept het succes van de excursie en de waarde die het biedt aan de studenten.

Een bijzonder aspect van het bezoek was de kans om te zien hoe bij Spark Holland elektriciens, ingenieurs en IT-specialisten samenwerken. Deze professionals delen een gemeenschappelijke ruimte, wat zorgt voor korte communicatielijnen en een efficiënte samenwerking. Studenten konden ook een kijkje nemen in de laboratoria waar tests worden uitgevoerd, wat hen waardevolle praktische inzichten bood.

Dank gaat uit naar alle bedrijven die de hightech-safari mogelijk maakten en natuurlijk ook aan het Interreg projectteam ‘Ontwikkeling van het ICD-HS/EL ecosysteem’.

Img 5035
Img 20240423 Wa0049
Img 20240423 Wa0038

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de volgende safari, gepland voor het wintersemester van 2024. Wellicht leiden deze ervaringen snel tot de eerste stageaanvragen. Dit initiatief toont de kracht van praktijkgericht leren en de mogelijkheden voor samenwerking tussen onderwijs en industrie, essentieel voor de ontwikkeling van toekomstige professionals.