ICD werkgroep Sustainability verwelkomt ASML

Geen categorie | 9 oktober 2023

Duurzaamheid staat centraal in het hedendaagse bedrijfsleven. Het streven naar groenere en meer verantwoorde praktijken wordt steeds belangrijker, niet alleen voor het milieu maar ook voor de bedrijfsvoering zelf. De sleutel tot echte vooruitgang ligt vaak in samenwerking en gedeelde kennis. Dit werd onlangs bevestigd toen de ICD werkgroep sustainability de eer had Pieter Broos, de programmamanager Reuse van ASML, te ontvangen.

ASML, als wereldspeler in de technologie-industrie, heeft een aanzienlijke invloed op haar toeleveringsketen en zet actieve stappen om haar duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Tijdens de sessie deelde Broos inzichten over hoe ASML de ‘S’ in QLTCS verder integreert en de samenwerking met de supply chain intensiveert.

Img 4197
Img 4195
Img 4196

Voor velen was het leerzaam om te horen over ASML’s aanpak op het gebied van ESG en hoe zij verschillende pilots in de keten uitvoeren. De focus lag vooral op het herfabriceren en hergebruiken van onderdelen. Dit concept, hoewel veelbelovend voor duurzaamheid, brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor toeleveranciers. Hoe beoordeel je bijvoorbeeld gebruikte onderdelen? Hoe zorg je ervoor dat gerepareerde producten weer in topconditie zijn voor hergebruik?

Een ander punt van levendige discussie was System Health Monitoring. Dit is een onderwerp dat momenteel veel aandacht krijgt binnen de ICD bedrijven, vooral gezien hun recente R&D-projecten hieromtrent.

De sessie met Pieter Broos was zowel verhelderend als inspirerend. Het benadrukte het belang van samenwerking in de industrie en de behoefte om continu te leren en te innoveren. Dankzij dergelijke initiatieven en gedeelde kennis kan de weg naar een duurzamere toekomst worden geëffend. De ICD werkgroep sustainability is ASML en met name Pieter Broos zeer dankbaar voor deze inzichtelijke en waardevolle sessie.