Ontdek hoe onze matchmaking zich ontwikkelt

Nieuws | 4 december 2023

2023 11 30 Matchmaking Rug Philips Ah Zaal
Matchmaking RUG – ICD, Philips AH Zaal

Op donderdag 30 november heerste er een enthousiaste sfeer in de AH-zaal op het Philips-terrein. Er waren 45 gasten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aanwezig. De meerderheid bestond uit studenten van de master Mechanical Engineering, maar dit jaar waren er ook voor het eerst studenten van de masters Datascience en Industrial Engineering uit Groningen aanwezig.

De groep stond onder leiding van Prof. Maryam Gandichi Tehrani, verantwoordelijk voor de studiepaden Smart Factories, Advanced Instruments en Energy Systems.

Dit evenement markeerde het begin van een periode waarin deze studenten gaan nadenken over hun veertien weken durende designopdrachten. Het Innovatiecluster Drachten (ICD) had opnieuw een matchmaking-evenement georganiseerd met verschillende ICD-bedrijven, waaronder ZiuZ, Philips, FMI, Resato, Spark Holland en Batenburg Beenen.

Studenten kregen de kans om langs verschillende stands te gaan en de mogelijkheden te bespreken die de bedrijven hadden voorbereid, of om hun eigen ideeën naar voren te brengen.

Deze interactie tussen bedrijven en studenten zal leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden die binnenkort van start gaan. Het doel is om ervoor te zorgen dat studenten vanaf begin februari 2024 kunnen beginnen met praktijkgerichte samenwerkingen bij deze bedrijven.

Het matchmaking-evenement toont de voortdurende inzet van het ICD om academische kennis te verbinden met de praktische behoeften van de industrie. Door studenten en bedrijven samen te brengen, creëert het ICD waardevolle kansen voor innovatie en praktijkervaring, essentieel voor de ontwikkeling van toekomstige ingenieurs en de industrie als geheel.

2023 11 30 Matchmaking Rug Presentatie