Kenniskring Paperless Production over trends Industry 4.0

Nieuws | 5 november 2020

De kenniskring Paperless Production over trends in de Industry 4.0 was een succes. Begin november namen hier maar liefst 35 techneuten aan deel van zowel binnen als buiten Innovatiecluster Drachten.  

Schermafbeelding 2020 11 17 Om 16.43.54

Vier sprekers van Fraunhofer IPT, hét Duitse instituut voor productietechnologie, vertelden begin november over de laatste trends in de smart industry. Dat deden ze aan de hand van enkele sprekende voorbeeld. Ten eerste adaptive production. Ten tweede analytics in production. Als derde Digital Twin en als laatste subscription models. De sprekers waren Beiyan Zhou (Senior Project Manager Digitalization), Angela Massonet (Senior Project Manager Digital Twin), Karl Lossie (Manager International Center for Networked Adaptive Production) en Dennis Grunert (Head of Smart Production Production Quality & Metrology). Zij wisten glashelder de voordelen, kansen en uitdagingen voor het voetlicht te brengen.

Paperless Production

De ICD-bedrijven Quadient, Variass, Ventura Systems, NTS Norma en Photonis hebben twee jaar lang samengewerkt aan oplossingen voor papierloos produceren. Dit gaat verder dan instructies voor de bediening van machines op iPads. Hier is bijvoorbeeld een innovatieve IT-infrastructuur voor nodig die, gekoppeld aan het productieproces, bijvoorbeeld kan inspelen op de laatste behoeften van consumenten. Het resultaat van de Kenniskring Paperless Production en de trends Industry 4.0 worden tijdens de ICD Learning Day op 3 december gepresenteerd. 

Nieuwe business

Volgens Fraunhofer maken analytics in production en Digital Twins nieuwe businessmodellen mogelijk. Hiervoor is het wel noodzakelijk om huidige productieprocessen te transformeren. Bijvoorbeeld met een proces van ‘unfreezing’, ‘changing’ en ‘refreezing’. Het resultaat is dat je met een dergelijk proces je bedrijf kunt klaarmaken voor de toekomst.

Meer informatie 

Download voor meer informatie over de Kenniskring de presentatie van Fraunhofer.

Download presentatie ICD Kenniskring Paperless Production