Nieuws

7 april 2021

Fryslân DOK ‘Go North, young man!’

Hoe kunnen jongeren zich inzetten voor de ontwikkeling van het platteland? En hoe houden ambitieuze jongeren in Friesland perspectief op een goede baan en een goed thuis, zodat ze niet naar de Randstad hoeven te verhuizen? De Fryslân DOK 'Go North, young man!' is te zien op 10 april bij NPO2 en op 11 april bij Omrop Fryslân.

27 maart 2021

SRON joins Innovatiecluster Drachten

The high-tech knowledge institute SRON has been working with Innovatiecluster Drachten (ICD) from the beginning of 2020, but due to Covid-19, it was not possible to celebrate the start of their collaboration. On Friday 26 March 2021, the collaboration was officially established, although for the most part online, but certainly not less festive! Binne Visser,...

26 maart 2021

Toetreding SRON bij Innovatiecluster Drachten

Het high-tech kennisinstituut SRON is vanaf begin 2020 bij het Innovatiecluster Drachten (ICD) betrokken, echter de wens voor een feestelijke toetreding werd tenietgedaan vanwege Covid-19. Vrijdag 26 maart 2021 is de samenwerking officieel vastgelegd, weliswaar grotendeels online, maar zeker niet minder feestelijk! Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst waren Binne Visser, voorzitter Innovatiecluster Drachten en Jan...

19 maart 2021

RUG Mechanical Engineering Mastertrack studenten “flirten” met ICD tijdens Matchmaking event

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen met masteropleiding Mechanical Engineering presenteren zich aan de high-techbedrijven van het Innovatiecluster Drachten (ICD) en oriënteren zich op geschikte Design & Research afstudeerprojecten.

8 maart 2021

Een goede balans tussen kennis hebben van het onderwerp maar ook kunnen samenwerken

Ruim 140 studenten van de RUG die de opleiding volgen voor natuur- en sterrenkunde namen deel aan de high-tech Safari op donderdag 25 februari. Vrijdag 5 maart kwamen de 135 studenten wiskunde aan bod. Een grote opkomst bij beide online Safari’s.

1 maart 2021

Spin-off gaat IT-architectuur Variass doorontwikkelen en vermarkten

De corebusiness van Variass is het ontwikkelen, assembleren, industrialiseren en produceren van elektronische en mechatronische hightech oplossingen voor klanten. Nu in eigen huis de bouwblokken voor een IT-architectuur voor 90 procent staan en processen zijn versneld en geoptimaliseerd, ontstond het idee om via een spin-off deze laagdrempelige oplossing te gaan vermarkten.

22 februari 2021

Satellietinstrument kan nauwkeuriger klimaat voorspellen

Het is bijzonder, zeggen de wetenschappers, om nu uitgebreid contact te hebben met Amerikaanse collega's bij de NASA. Door Nederlandse onderzoekers is drie jaar lang gesleuteld aan satellietinstrument de SPEXone. Otto Hasekamp van SRON zegt dat het belangrijk is om nauwkeuriger klimaatmodellen te krijgen, zodat in de toekomst klimaatvoorspellingen nauwkeuriger gedaan kunnen worden

19 februari 2021

Wopke Hoekstra bezoekt Quadient Technologie en ICD

Als onderdeel van zijn campagnetour bracht Minister van Financiën en CDA lijsttrekker een bezoek in Heerenveen, Drachten en Groningen. Over Heerenveen is inmiddels reeds uitgebreid geschreven in de pers. Hierbij het verslag van zijn bezoek in Drachten.

3 februari 2021

De helpende hand van een robot in de horeca of als koffie assistent

De eerste samenwerking met Hogeschool Windesheim is een feit. Twee studententeams hebben zich gebogen over het vraagstuk of een robot(arm) dienst kan doen in de horeca of op kantoor.